Over Abstracte kunst Gedichten ENG Contact

Ik ben Anne...

...een Nederlandse studente Stedenbouw aan de TU Delft en woon in Rotterdam. Ik werk part-time bij Starling Structures. Een bureau voor Stedenbouw en Landschap in Den Haag. Naast werken en studeren kan je me vinden op mijn race-fiets tussen deze steden, in de stad met mijn vrienden of in de keuken om een nieuwe creatie te bouwen of een oude vertrouwde. Daarnaast schilder, teken of schrijf ik graag. En ohja, mijn lievelingskleur is wit.

Visie

De stad is van iedereen. Mensen komen, mensen gaan. Net als seizoenen, de straten en de gebouwen. De stad is altijd in verandering. Stedenbouw schetst het canvas, de mensen de verf. Dat maakt van iedere stad een kunstwerkje. Overal gaan mensen anders met elkaar om, vermengen culturen, leeftijden en ideƫen. Het is de kunst de verschillen te omarmen in een ontwerp die past bij haar omgeving. Dit is waar stedenbouw de grenzen van architectuur en sociologie aantikt. Dit is waar stedenbouw werkt op meerdere schaalniveaus en waar de kleinste ingreep de grootste invloed kan hebben.
Het gedrag van de inwoners en het gebruik van de plekken laat zien wat de uitkomst van de ontwerpen is. Dit inspireert me tot het schrijven van gedichten en anders te kijken naar het ontwerpen van de stad. Door de mensen komen steden tot leven en, in het meest positieve geval, resulteert dit in een gezonde plek waar mensen zich goed voelen, waar je gefascineerd raakt en die je een duurzame toekomst biedt.
Me
'De stad is
van iedereen'

Stedenbouw

Verdichting, klimaattechnologie en sociaal-maatschappelijk welzijn spreken me het meest aan binnen de stedenbouw. Vooral het combineren van deze onderdelen vind ik interessant en de zoektocht naar andere onderdelen die belangrijk zijn voor de plek. Daarom bevatten mijn projecten altijd experimenten, analyses van het gebied, creatieve processen en een persoonlijke touch. In de basis zijn de ontwerpen gebaseerd op theorie en de context van de omgeving. Dit is voor elk gebied anders en daarom kies ik altijd voor een specifieke aanpak. In mijn projecten werk ik graag met verschillende schaalniveaus en disciplines. Deze verschillende schalen en onderwerpen integreren samen tot een ontwerp.
'Anne,
de wereld is niet mooi,
maar jij kan haar een beetje mooier kleuren'

(Herman van Veen)

Creatief

Naast stedenbouw schrijf ik gedichten en maak ik abstracte tekeningen. De gedichten zijn gerelateerd aan het (on)ontworpen gebruik van de stad. Het is een vertaling van het gevoel van de plekken. De prints hebben geen relatie met momenten, situaties of plekken, maar gebruik graag nieuwe materialen of trek mezelf terug uit de drukte van de wereld.
Me