Over Abstracte kunst Gedichten ENG Contact

Het moderne hof

Project specificatie: Master afstudeervoorstel
Opdrachtgever: TU Delft
Omschrijving: Het verdichten van Rotterdam Central District, het herontwerpen van de ondergrond redesign en het ontwerpen van een sociale ontmoetingsruimte
Tijd: 10 weken
Rol: Stedenbouwkundige

The modern courtyard
'De stad verdichten door het maken van 'stille' plekken

Het moderne hof

Rotterdam Central District is een druk gebied waarin verschillende stromen van transport, mensen en functies samenkomen. Dit is de plek waar mensen de stad ontmoeten en verlaten. Het verdichten van zo'n drukke en belangrijke plek is dan ook een complexe opgave.
Dit project richt zich niet alleen op het verdichten van het gebied, maar ook op het toevoegen van ontmoetingsruimten. Dit is waar het idee tot het maken van een hofje ontstond. Hofjes hebben een hoge dichtheid, maar behouden sociale interactie. De hofjes in het plan maken een netwerk van groen. De locaties zijn bepaald op basis van de condities van de bebouwing en haar ondergrond.
Rotterdam is een moderne stad. Daarom zijn ook de hofjes vertaald naar een moderne versie, met daarnaast ook een hogere dichtheid. Eén van de hofjes is het Museumhof: Het meest centraal gelegen hof bij het centraal station. Het hof bestaat uit verschillende functies in de plint en het binnenplein zelf. Alle ontwerpinpassingen hebben een relatie met sociale interactie en duurzaamheid. De compositie creëert een soundscape, zodat men een plek heeft om zich midden in de drukker wordende stad terug te trekken.
Wil je meer weten over hofjes? Kijk dan op de inspiratie pagina
Museumcourtyard as connector